ΠΩΣ Θ'ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΥΠΕΡΟΧΑ, ΛΑΜΠΕΡΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ!


Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες για ομορφα μαλλια
Παλιότερα, όταν κάποια γυναίκα έβαζε στη μέση αυγά, γιαούρτι, λάδι, λεμόνι ή μπύρα υπέθετες απλά ότι ετοιμάζεται να φτιάξει το καθιερωμένο, σπιτικό φαγητό της.  Αλλά όχι πια! Οι σημερινές πλέον γυναίκες χρησιμοποιούν τα ίδια
ακριβώς υλικά αλλά....για άλλον λόγο! Για να φτιάξουν παραδείγματος χάριν,μάσκες περιποίησης προσώπου, μαλλιών ή σώματος αφού και εύκολες είναι και αποτελεσματικές και -κυρίως- ανέξοδες. Και φυσικά εγώ, δεν μπορώ ν'αποτελέσω εξαίρεση! Σας παραθέτω παρακάτω  λοιπόν μάσκες μαλλιών  δοκιμασμένες, που ανάλογα με την περίπτωση, θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπες σε κάθε σας μικρή ή μεγάλη έξοδο!



Και ξεκινάμε....


1. Για λαμπερά, στιλπνά μαλλιά (1 φορά το μήνα)
2 ωμά αυγά
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Απλώνουμε το μείγμα σε στεγνά μαλλιά για 15 λεπτά (όχι παραπάνω), τυλίγοντας σε μια ζεστή πετσέτα αν θέλουμε. Ξεπλένουμε και λουζόμαστε.





Κατά της ψαλίδας
·       1 κουταλάκι μέλι
       2 κουταλάκια ελαιόλαδο
     1 κρόκο ωμού αυγού
Αναμιγνύουμε και απλώνουμε στην άκρη των μαλλιών μας για περίπου 30 λεπτά. Λουζόμαστε

  

Για όγκο και ζωντάνια
·         3 κουταλιές μπύρα
      μισή κούπα ζεστό νερό
Ανακατεύουμε και βάζουμε στα μαλλιά μας για 30 λεπτά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και λουζόμαστε κανονικά. 

Σημείωση: Πριν, αδειάστε την μπύρα σε ένα δοχείο. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ακολουθείτε καθημερινά αυτή την θεραπεία, καλό είναι η μπύρα να μην είναι σε μπουκάλι.
Αφήστε την μπύρα να σταθεί. Ανοίξτε το δοχείο για αρκετές ώρες, πριν την χρησιμοποιήσετε, έτσι ώστε να ξεθυμάνει τελείως.Πρώτα, λούστε τα μαλλιά σας για να είναι καθαρά. Αν λουστείτε μετά την χορήγηση της μπύρας, θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα.
Μπορείτε να εφαρμόσετε μια μαλακτική κρέμα μαλλιών μετά την θεραπεία με την μπύρα ώστε να αποκτήσουν τα μαλλιά σας λάμψη και απαλότητα και να αποφύγετε την μυρωδιά της μπύρας).

Αποτέλεσμα εικόνας για δεντρολίβανο και μαλλια 
Για ατίθασα μαλλιά που φριζάρουν
     ένα λίτρο μπύρας 
     1/2 κούπα μηλόξυδο. 
Εφαρμόζουμε στα μαλλιά σας και αφήνουμε να δράσει για 5 λεπτά. Κάνουμε μασάζ διαρκώς, αλλά δεν λουζόμαστε. Στεγνώνουμε με μια πετσέτα και τα χτενίζουμε.

Για πιτυρίδα
·        1 κούπα φύλλα δυόσμου
·        1 κούπα χυμό μήλου
·        1 κούπα νερό
Βράζουμε το μείγμα και σουρώνουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε στα μαλλιά μας. Δεν το ξεπλένουμε



 Αποτέλεσμα εικόνας για δεντρολίβανο και μαλλια

Για λάμψη-πιτυρίδα
·        Μισό λεμόνι
·        Μισό λίτρο νερό
Σε λουσμένα μαλλιά βάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε 2-3 λεπτά. Ξεπλένουμε

Για τόνωση-τριχόπτωση-διατήρηση χρώματος
·        1 λίτρο νερό
·        1 κούπα δεντρολίβανο

Βράζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε στα μαλλιά μας μετά το λούσιμο και δεν ξεπλένουμε.

Υλικά που χρησιμοποιήσαμε:
Αυγά:Τα αυγά είναι ιδανικά για να ενισχύσουν τα μαλλιά σας, λόγω των πολλών πρωτεϊνών που περιέχουν.
Τα μαλλιά αποτελούνται από 70% κερατίνη, επομένως τα αυγά περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεϊνών (από 3,6 έως 6,5 g ανά αυγό), γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για μια θεραπεία ενυδάτωσης και θρέψης. 
Ελαιόλαδο: Περισσότερη λάμψη: το λάδι ενυδατώνει τα μαλλιά και επαναφέρει την λάμψη τους χάρη στη βιταμίνη Ε που βοηθά στην ανάπλασή τους.Το ελαιόλαδο συμβάλλει στον έλεγχο της ξηροδερμίας του τριχωτού της κεφαλής.Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, η βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε του ελαιόλαδου, ενυδατώνουν και θρέφουν σε βάθος την τρίχα.
Μέλι: Το μέλι έχει την ικανότητα να συγκρατεί και να διατηρεί την υγρασία, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθάει πολύ στην ενυδάτωση της τρίχας. Κάτι που είναι ιδιαίτερα οφέλιμο για τα ταλαιπωρημένα και ξηρά μαλλιά.Το μέλι μπορεί να δώσει ζωντάνια και γυαλάδα στα μαλλιά σας.
Μπύρα:Χάρη στην περιεκτικότητά της σε βύνη και κριθάρι μπορεί να προστατεύσει και να αναδομήσει τους κατεστραμμένους θύλακες της τρίχας – αφήνοντας τα μαλλιά σας λαμπερά και απαλά.
Λεμόνι: βοηθά στο να ρυθμίζεται η παραγωγή σμήγματος στο κεφάλι και  καταπολεμά την πιτυρίδα.
Δενδρολίβανο: βοηθάει στην ενδυνάμωση της τρίχας, στη μείωση της τριχόπτωσης, αλλά και στο να μακρύνουν τα μαλλιά πιο εύκολα και γρήγορα. 


Πηγές: 
www.newsbeast.gr
www.womenonly.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις