8 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΦΟΡΤΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!!!!



Και ξαφνικά, νιώθετε κουρασμένοι, θλιμμένοι, απογοητευμένοι από τις αναποδιές της ζωής που δεν λένε να τελειώσουν... Και εκείνο το βάρος στο στήθος, μοιάζει ασήκωτο βρε αδερφέ!

Δυστυχώς όμως, αυτά

και πολλά άλλα είναι μερικά από τα συναισθήματα που βιώνουμε τελευταία σαν Ελληνες, αλλά και σαν κομμάτι του παγκόσμιου συνόλου και μας κάνουν ανίκανους να αντιμετωπίσουμε όλα εκείνα τα δυσάρεστα συναισθήματα που μας φορτίζουν αρνητικά.

Κι όμως, πάντοτε υπάρχει τρόπος ν'αποφορτιζόμαστε σ'αυτή την ευλογημένη χώρα που λέγεται Ελλάδα. Και παρακάτω είναι μερικοί τρόποι που -απλοί μεν, σημαντικότατοι δε-, μπορούν να κάνουν την διαφορά.


  1. Αν νιώθετε πως δεν σας χωρά ο τόπος,θυμηθείτε πως ζούμε σε μια χώρα γεμάτη ήλιο, βουνά και θάλασσα. Επιλέξτε λοιπόν ό,τι βρίσκετε κοντύτερα σε εσάς και ό,τι σας αρέσει και σας χαλαρώνει και κάντε  μια μικρή βόλτα στην φύση για όσο καιρό έχετε ανάγκη. Μπορεί να είναι 5 λεπτά ή ακόμα και ώρες, όπου απλά θα φροντίσετε να αδειάσετε το κεφάλι σας από καθετί αρνητικό. Τα προβλήματα είναι και θα είναι εκεί, απλά και εσείς έχετε κάθε δικαίωμα να τα αφήσετε στην άκρη για λίγη ώρα!!!
  2. Γυμναστείτε!  Και όταν λέω γυμναστείτε δεν εννοώ να φορέσετε απαραίτητα τα αθλητικά σας και να εξαφανιστείτε!. Απλά, φροντίστε να περπατήσετε αρκετά, να κάνετε διατάσεις και ασκήσεις που νιώθετε ότι τραβούν τους κουρασμένους και μουδιασμένους μυς, να πάρετε βαθιές ανάσες για να νιώσετε το οξυγόνο να γεμίζει τα πνευμόνια σας. Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεστε, αλλά όλα αυτά είναι ένα σημαντικό βήμα προς την χαλάρωση του μυαλού και του σώματος...
  3. Πιείτε άφθονο νερό. Βοηθάει ν'αποβληθούν οι τοξίνες που σκουριάζουν τον οργανισμό μας, να μείνει χώρος για τα θρεπτικά συστατικά που θα απορροφηθούν μέσω των τροφών και γενικότερα να νιώσουμε περισσότερο ενεργητικοί και ευδιάθετοι...
  4. Πιείτε καφέ, τσάι, πορτοκαλάδα, χυμούς ή οτιδήποτε άλλο ξέρετε εκ των προτέρων πως θα ανεβάσει την διάθεση και την ενεργητικότητά σας. Προσοχή όμως, σ'ότι αφορά οτιδήποτε έχει καφεΐνη, γιατί τονώνει και φτιάχνει μεν την διάθεσή μας, αλλά μονάχα όταν η κατανάλωση γίνεται με μέτρο. Άλλωστε το λένε και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, Παν μέτρον άριστον έτσι δεν είναι;
  5. Σταματήστε να βλέπετε τα πάντα αρνητικά ακόμα και αν έτσι είναι....Ο αρνητισμός, μόνο αρνητισμό φέρνει αφού με την γκρίνια δεν πρόκειται να έρθει κανείς κοντά σας για βοήθεια....Το αντίθετο μάλιστα! Οτιδήποτε καλό θα τρέξει να βρει εκείνον που υπομένει στωικά και όχι εκείνον που βλαστημά και καταριέται την μοίρα του -αλλά και την μοίρα όλων- χωρίς ουσιαστικά να προσπαθεί να την αλλάξει... Υπομένετε, επιμένετε και προσπαθήστε μέχρι εσχάτων να πετύχετε επιτέλους τον μικρό ή μεγάλο σας στόχο. 
  6. Προσέξτε την διατροφή σας. Κρίση έχουμε, αστακούς, καραβίδες και χαβιάρι δεν θα φάμε, οπότε προσπαθήστε να τρώτε πολλά φρούτα -κυρίως μπανάνες- καρύδια, αμύγδαλα, μέλι, ψάρια με Ω3 λιπαρά, όσπρια και λαχανικά. Όλα αυτά βοηθούν τον οργανισμό μας να είναι δυνατός και υγιής, προσφέροντάς του πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που θα σας βοηθήσουν σημαντικά να είστε και να νιώθετε καλύτερα....
  7. Μην ανησυχείτε διαρκώς αν δεν έχετε αρκετά λεφτά για το ένα ή το άλλο. Πάντα υπάρχουν λύσεις -φθηνότερες βέβαια- αλλά εξίσου αποτελεσματικές. Και πάντα υπάρχουν οι δωρεάν παραλίες, τα καταπράσινα βουνά, οι όμορφες γωνιές της πόλης μας για να κάνουμε βόλτα, να φάμε, να ντυθούμε, να βγούμε με φίλους, ακόμα και χωρίς να κάνουμε τίποτε από τα παραπάνω, μονάχα ν'απολαύσουμε την φύση που τουλάχιστον αυτή, την έχουμε απλόχερα και είναι ΔΩΡΕΑΝ!
  8. Επικεντρωθείτε στα απλά, καθημερινά πράγματα. Ναι το ξέρω, το έχετε ακούσει δεκάδες φορές αλλά σκεφτείτε το λίγο! Πολλές φορές, αναλογιζόμενοι τα στοιβαγμένα προβλήματά μας ή τους στόχους που κυνηγάμε να επιτύχουμε ή  τον γείτονα που πέτυχε κάτι και εμείς ακόμα πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό, χάνουμε εντελώς τις απλές, καθημερινές στιγμές που μπορούν να μας χαρίσουν πραγματικά μοναδικά συναισθήματα και που-παρότι αυτό πιστεύουμε- δεν είναι καθόλου μα καθόλου δεδομένες! Ένα ηλιοβασίλεμα δίπλα στη θάλασσα, μια ανατολή του ήλιου στο βουνό, μια βόλτα με τις φίλες/φίλους σε μια παραλία, ένα ολόκληρο απόγευμα μαζί με τα παιδιά μας, μια επίσκεψη στο σπίτι των γονιών μας  και οτιδήποτε άλλο μπορεί να το θεωρούμε δεδομένο, βαρετό, καθημερινό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι! Γιατί δεν ξέρουμε αν και πότε θα έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε και να το απολαύσουμε ξανά! Γι'αυτό αφήστε τα μακρινά και άπιαστα όνειρα και επικεντρωθείτε στο ΤΩΡΑ που είναι εδώ, και αποκλειστικά δική μας υπόθεση να το ζήσουμε ΚΑΛΑ!

 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις