ΑΧ ΑΥΤΗ Η ΕΦΗΒΕΙΑ!!!




Πολλές φορές στην ζωή όλων μας, έχει τύχει ν'ακούσουμε αυτή την μαγική λεξούλα. Μα αντιλαμβανόμαστε δυστυχώς τί ακριβώς σημαίνει, όταν μονάχα βρεθούμε σ'αυτή τη θέση είτε από τη μία είτε από την άλλη μεριά. 

Όταν για παράδειγμα, φτάνεις ξαφνικά στην ηλικία  των 14 και βάλε ετών! Όπου η γη ολόκληρη αισθάνεσαι πως είναι υποχρεωμένη να γυρίζει μόνο για σένα, ο κόσμος όλος πρέπει να είναι κομμένος και ραμμένος σύμφωνα με τα δικά σου μέτρα και σταθμά, οι άνθρωποι να σκέφτονται με τον δικό σου τρόπο και οι γονείς σου..... φυσικά να καταλαβαίνουν, να προλαβαίνουν και να εκτελούν κάθε σου επιθυμία ακριβώς όπως θέλεις εσύ. 

Μα ακόμα και τότε κάτι λείπει! Συνεχίζεις να είσαι γεμάτος πίκρα, θυμό και αγανάκτηση, γιατί απλά κανείς δεν σε καταλαβαίνει, όσο ξεκάθαρα και αν λες ό,τι λες! Τί και αν θυμώνεις, τί και αν φωνάζεις, τί και αν τους αγνοείς σαν να είναι απόντες εντελώς. Τί και αν εκείνοι -με τον τρόπο τους ο καθένας- προσπαθούν να σε κάνουν να γίνεις άνθρωπος, όπως χαρακτηριστικά σου λένε! Εσύ τους έχεις......για να μην πούμε την λέξη και συνεχίζεις ακάθεκτος. Δεν σηκώνεις μύγα στο σπαθί σου και ποσώς σ'ενδιαφέρει τί λένε και τί σκέφτονται για σένα εκείνοι. Καλά.... Γονείς μου είναι! Και είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ότι κάνουν για το παιδί τους! Σιγά μην τους δώσω και σημασία!!!.σκέφτεσαι και κλείνεις πίσω σου την πόρτα ατάραχος για το αν οι πράξεις ή τα λόγια σου είναι ή όχι σκληρά απέναντί τους........


Και ο καιρός περνάει....και εσύ μεγαλώνεις, ωριμάζεις, βγαίνεις στην αγορά εργασίας και τέλος φτιάχνεις την δική σου οικογένεια. Και τότε.....γίνεται ένα απίστευτο μπέρδεμα! Γιατί τώρα, είσαι ΕΣΥ αυτός ο γονιός που το δικό σου πια παιδί μπαίνει στην εφηβεία....Ουπς! Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα! που λέει και ένα γνωστό μας τραγούδι και αρχίζεις πράγματι να χορεύεις ...σε ρυθμούς τρελούς.

Άντε τώρα να εξηγήσεις γιατί και πώς και επειδή και γιατί πρέπει και τόσα άλλα. Μα από την άλλη μεριά αυτή τη φορά, εκείνη του γονέα, που πολλά χρόνια πριν εσύ επιδεικτικά αγνοούσες, όταν   ήσουν και εσύ έφηβος."Εκεί που ήσουν ήμουνα και εδώ που είμαι θα'ρθεις" λέει μια σοφή παροιμία και  τότε μονάχα αρχίζεις να καταλαβαίνεις τί ακριβώς σημαίνει αυτή η τρομερή ΦΑΣΗ που λέγεται ΕΦΗΒΕΙΑ......

Ξαφνικά, από θύτης γίνεσαι θύμα, όσο περίεργο και αν σου φαίνεται αυτό. Εκεί που μιλούσες και σε άκουγαν ευλαβικά, άξαφνα περνάς απαρατήρητος. Εκεί που σεργιάνιζες ανέμελα στις βόλτες με το παιδί σου έχοντας τις καλύτερες σχέσεις, τώρα εκείνο δεν θέλει να σε βλέπει στα μάτια του. Όταν πλησιάζεις να το αγκαλιάσεις -ή ακόμα χειρότερα να το φιλήσεις- εκείνο κάνει μια αξεπέραστη έκφραση αηδίας λες και είσαι ο χειρότερος εχθρός. Και όταν ξενυχτάς γεμάτος αγωνία δίπλα στην πόρτα περιμένοντάς το να γυρίσει εκείνο σε λέει παλιομοδίτη και οπισθοδρομικό. Και τότε.....τότε μονάχα καταλαβαίνεις τί αγωνίες, τί φόβους, τί λαχτάρες πέρασαν οι δικοί σου γονείς όταν εσύ, απλά τους έκλεινες χωρίς ουδένα δισταγμό την πόρτα κατάμουτρα.

Και έχοντας στην ζωή σου περάσει την ίδια φάση και τα ίδια βιώματα,τώρα πια ξέρεις....Γνωρίζεις από πρώτο χέρι, πως δεν μπορείς να κάνεις και πολλά....Μόνο να προσπαθείς υπομονετικά, σιωπηλά, ήρεμα, να είσαι εκεί όταν θα χρειαστεί -όπως ακριβώς έκαναν κάποτε και οι δικοί σου γονείς- ξέροντας πως αργά ή γρήγορα φάση είναι και θα περάσει, όπως τόσα χρόνια πριν είχε γίνει και μ'εσένα και απλά μονάχα σιγομουρμουρίζεις αναστενάζοντας στωικά, θαρρείς και αυτό θα τα διορθώσει όλα:  Αχ αυτή η εφηβεία!


"Από την blogger..."

Δείτε επίσης:
10 πράγματα που λένε οι άντρες αλλά....τα εννοούν αλλιώς!
Εντυπωσιακά πράγματα που δεν γνωρίζουμε για τον έρωτα!
Επιτέλους γνωρίστε και σταματήστε το bullying!!
Μάθετε να διαβάζετε την γλώσσα του σώματος!
Ομορφιά: Πώς επηρεάζει ή όχι την ζωή μας...



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις