20 ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ!!!!




Για το σκόρο στα ρούχα μας, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμε την ναφθαλίνη,
φτιάχνουμε απλά, μικρά πουγκάκια με αποξηραμένα άνθη λεβάντας και προσθέτουμε μερικές σταγόνες αιθ.έλαιο λεβάντας  σε τακτικά διαστήματα για να ενισχύσουμε την μυρωδιά και την αποτελεσματικότητά του. Οικονομικό και απόλυτα οικολογικό!

Οι λεκέδες από κραγιόν φεύγουν πολύ εύκολα αν ρίξουμε πάνω τους καθαρό οινόπνευμα, έπειτα τρίψουμε με απορρυπαντικό πιάτων και ξεπλένουμε με ζεστό νερό.

Οι άσπρες κάλτσες των αθλητικών παπουτσιών, δύσκολα καθαρίζουν.  Αν τις βράσουμε όμως για λίγα λεπτά σε νερό με κομμάτια λεμονιού, καθαρίζουν και γίνονται πεντακάθαρες!

Αν χυθεί κάποιο υγρό ή ποτό στο χαλί μας, καλύπτουμε το λεκέ με ένα στρώμα αλατιού. Αφήνουμε για όση περισσότερο ώρα μπορούμε και μετά σκουπίζουμε με την ηλεκτρική σκούπα.

Οι λεκέδες από κεράσια, φράουλες και μούρα, βγαίνουν με νερό και σόδα

Αν η λεκάνη της τουαλέτας έχει πουρί ή κίτρινους λεκέδες, ρίξτε λευκό ξύδι. Την επόμενη μέρα ρίξτε ένα κουβά καυτό νερό και η τουαλέτα σας θ'αστράψει από καθαριότητα.

Οι λαδιές πάνω στα ρούχα μας βγαίνουν πολύ καλά όταν τρίψουμε πάνω τους απορρυπαντικό πιάτων. Αφήνουμε λίγα λεπτά και μετά πλένουμε στο χέρι ή το πλυντήριο. 

Αν τα ρούχα μας έχουν κόλλα πάνω, βάζουμε σε λίγο βαμβάκι βενζίνη και τρίβουμε μέχρι να φύγει

Η κιτρινίλα από τα ρούχα βγαίνει α) με οξυζενέ αραιωμένο και μετά μουσκεύουμε σε κρύο νερό, β) με προσθήκη σόδας σε ζεστό νερό όπου μουλιάζουμε για αρκετές ώρες τα ρούχα. Μετά πλένουμε κανονικά στο πλυντήριο

Αν στα χέρια μας έχουμε γράσο, μπογιές από βάψιμο τοίχων, σκουριά, βρωμιές, τα τρίψουμε με λάδι και ζάχαρη για μερικά δευτερόλεπτα και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.


Οι λεκέδες σκουριάς από τα ρούχα βγαίνουν με χυμό φρέσκιας ντομάτας

Οι λεκέδες από τα χάλκινα σκεύη μας μπορούν να βγουν με ντοματοπελτέ. Τα τρίβουμε καλά, τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε με μαλακό ύφασμα.

Αν έχει κολλήσει τσίχλα σε κάποιο ρούχο μας, τοποθετούμε στην κατάψυξη για καμιά ώρα και έπειτα το βγάζουμε. Η τσίχλα έχει γίνει σαν πέτρα, οπότε την ξεκολλάμε εύκολα και ταμπονάρουμε με λίγο καθαρό οινόπνευμα.

Το αίμα και οι ενοχλητικοί λεκέδες του φεύγουν αν ρίξουμε πάνω λίγο οξυζενέ και έπειτα μουλιάσουμε το ρούχο σε χλιαρό νερό με απορρυπαντικό (τα λευκά θέλουν και λίγη αμμωνία στο νερό)

Για το μελάνι: Τρίβουμε με ασετόν, ρίχνουμε σταγόνες από χυμό λεμονιού με αλάτι και ξεπλένουμε

Σοκολάτα-καφές: Μουλιάζουμε σε κρύο νερό, τρίβουμε με σαπούνι και βόρακα και ξεπλένουμε σε υψηλή θερμοκρασία

Λάδι-γράσο: ρίχνουμε πάνω στο λεκέ ζεστό νερό και σόδα ή αμμωνία, μουλιάζουμε για λίγη ώρα και ξεπλένουμε

Φρούτα-κρασί: Μούλιασμα σε κρύο νερό για 30'. Τρίβουμε με σαπούνι ή χυμό λεμονιού και απλώνουμε στον ήλιο. Μετά από αρκετή ώρα ξεβγάζουμε

Φρεσκάρισμα λινών υφασμάτων: Μουλιάζουμε σε απορρυπαντικό για ευαίσθητα υφάσματα όλη νύχτα. Προσθέτουμε λίγο λευκό ξύδι και ξεπλένουμε στο χέρι. Αν υπάρχουν λεκέδες, ρίχνουμε πάνω σταγόνες από χυμό λεμονιού και αλάτι και απλώνουμε στον ήλιο

Χρωματιστά μολύβια: Τρίβουμε με λίγο οινόπνευμα και πλένουμε


Δείτε επίσης:

8 πράγματα που μας αποφορτίζουν στην Ελλάδα της κρίσης...
Γέλιο: Βοηθάει ή όχι τον οργανισμό μας;;;
Ρόφημα μαϊντανού για απώλεια βάρους και κυτταρίτιδα!
Περιποίηση προσώπου και ματιών με αγνά υλικά!
Ελεύθερες ρίζες: Η άμεση απειλή της νιότης!
Δωρεάν e-book "Καλοκαίρια στη Σκιάθο" Περίληψη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις