ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ! ΑΛΗΘΕΙΑ Ή ΨΕΜΜΑ;


χλόη ενεργειακών σφαιρών &sigm
Τελικά, μετά από αναπάντητα ερωτήματα ολόκληρων δεκαετιών και διάφορων θεωρητικών ισχυρισμών, υπάρχει εντέλει κάτι που υποδεικνύει πως η ενέργεια που ρέει ανάμεσά μας, ίσως μπορεί ν'αλλάξει "χέρια" περνώντας κατά κάποιον τρόπο από τον έναν άνθρωπο στον άλλο.

Μια ενδιαφέρουσα μελέτη στο Πανεπιστήμιο του Μπίλφελντ, από μία βιολογική ερευνητική ομάδα, έχει κάνει τελευταία μια πρωτοποριακή ανακάλυψη: πως τα φυτά μπορούν να αντλήσουν μια εναλλακτική πηγή ενέργειας από άλλα φυτά... 
Αυτό είναι σαφές πως πλέον μπορεί να έχει αντίκτυπο στο μέλλον της βιο-ενέργειας, αφού μπορεί τελικά ν'αποδειχθεί εμπεριστατωμένα και με στοιχεία ότι και οι άνθρωποι μπορούν να αντλούν  ενέργεια  ο ένας από τον άλλο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο! 



Μέλη της ομάδας του καθηγητή Dr Olaf Kruse στην βιολογική έρευνα έχουν επιβεβαιώσει για πρώτη φορά ότι ένα φυτό, ο πράσινος φύκος Chlamydomonas reinhardtii, εμπλέκεται όχι μόνο στη φωτοσύνθεση, αλλά έχει επίσης μια εναλλακτική πηγή ενέργειας: μπορεί να αντλήσει ενέργεια από άλλα φυτά.

Σε μια σειρά πειραμάτων, ο καθηγητής Δρ Olaf Kruse και η ομάδα του καλλιέργησαν τα μικροσκοπικά μικρά είδη πράσινου φύκου Chlamydomonas reinhardtii και παρατήρησαν ότι όταν έχουν έλλειψη δικής τους ενέργειας, αυτά τα φυτά μπορούν να αντλούν την ενέργεια από τα γειτονικά φυτά τους.

Τα ευρήματα της έρευνας μάλιστα, δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο ηλεκτρονικό περιοδικό Nature Communications, από το διάσημο περιοδικό Nature.

"Τα λουλούδια χρειάζονται νερό και φως για να αναπτυχθούν και οι άνθρωποι δεν είναι διαφορετικοί. Τα φυσικά μας σώματα είναι σαν σφουγγάρια, ρουφώντας ενέργεια από το περιβάλλον τριγύρω"
Αυτό είναι ακριβώς που συμβαίνει όταν ορισμένοι άνθρωποι αισθάνονται άβολα σε συγκεκριμένα γκρουπ ομάδων, όπου υπάρχει ένα μείγμα ενέργειας και συναισθημάτων", δήλωσε ο ψυχολόγος και θεραπευτής ενέργειας Dr Ολίβια Bader-Lee.

"Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια συμπεριφορά έχει επιβεβαιωθεί σε ένα φυτικό οργανισμό», λέει ο καθηγητής Kruse. "Το ότι η  άλγη μπορεί να χωνέψει κυτταρίνη έρχεται σε αντίθεση με κάθε προηγούμενη βιβλιογραφία. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, αυτό που ανακαλύψαμε είναι φυτά που τρώνε άλλα φυτά ".

Επί του παρόντος, οι επιστήμονες μελετούν εάν ο μηχανισμός αυτός μπορεί επίσης να βρεθεί σε άλλα είδη άλγης. Προκαταρκτικά ευρήματα δείχνουν ότι αυτό ακριβώς συμβαίνει..

"Όταν οι  ενεργειακές μελέτες γίνουν πιο προηγμένες τα επόμενα χρόνια, θα δούμε τελικά αυτό μεταφράζεται σε ανθρώπινα όντα, καθώς," δήλωσε Bader-Lee.

«Ο ανθρώπινος οργανισμός μοιάζει πολύ με ένα φυτό, που αντλεί την απαραίτητη ενέργεια για να τροφοδοτήσει συναισθηματικές καταστάσεις και αυτό μπορεί να ενεργοποιήσει ουσιαστικά τα κύτταρα ή να προκαλέσει αυξήσεις της κορτιζόλης και να διασπάσει τα κύτταρα ανάλογα με τη συναισθηματική ένταση και διάθεση"

Φαίνεται λοιπόν ότι ο τομέας της βιο-ενέργειας είναι πλέον συνεχώς εξελισσόμενος και ότι οι μελέτες για το φυτικό και ζωικό κόσμο θα μεταφραστούν σύντομα και θα αποδείξουν αυτό που οι μεταφυσικοί γνωρίζουν εδώ και χρόνια, ότι οι άνθρωποι μπορούν να θεραπεύσουν ο ένας τον άλλον απλά μέσω της μεταφοράς ενέργειας ακριβώς όπως κάνουν τα φυτά!

"Ο άνθρωπος μπορεί να απορροφήσει ή να θεραπεύσει μέσω άλλων ανθρώπων, ζώων ή οποιοδήποτε κομμάτι της φύσης. Αυτός είναι και ο λόγος που το να βρίσκεται κάποιος μέσα στη φύση είναι συχνά τονωτική και αναζωογονητική απόλαυση "κατέληξε η Dr Bader-Lee.




Source  (Michael Forrester, Prevent Disease)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις