ΦΘΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΑΣ!


Μετατρέψτε μια παλιά καρέκλα σε κούνια
Αφαιρέστε τα πόδια, καρφώστε δύο μακρόστενα ξύλα στο κάτω μέρος για να τοποθετήσετε από εκεί τα σχοινιά από όπου θα την κρεμάσετε και βάψτε την σε ένα έντονο χρώμα!


Ετοιμάζεστε για πάρτι στον κήπο;

Δέστε γυάλινα μπουκάλια σε έναν φράχτη, σε διαφορετικά ύψη, γεμίστε τα με νερό και βάλτε μέσα λουλούδια!



Αντικουνουπικά... μπουκάλια!

Γεμίστε άδεια μπουκάλια του κρασιού με λάδι σιτρονέλλας. Τοποθετήστε μέσα χοντρά φυτίλια, τα οποία θα στερεώσετε σε μεταλλικές ροδέλες διαμέτρου όσο και η διάμετρος του στομίου του μπουκαλιού και με τρύπα σε άνοιγμα που να χωρά οριακά το φυτίλι. Οι ροδέλες θα πρέπει να καλύπτουν εντελώς το στόμιο του μπουκαλιού, έτσι ώστε να μην περνά καθόλου αέρας μέσα στο μπουκάλι, γιατί μπορεί να γεμίσει με καπνό. Στον πάτο των μπουκαλιών μπορείτε να βάλετε μερικές διαφανείς διακοσμητικές πετρούλες, για να είναι τα μπουκάλια σας πιο βαριά (και να μην τα παίρνει ο αέρας).



Φωτίστε το έδαφος του κήπου

Δώστε φως στον κήπο σας απλώνοντας έναν αδιάβροχο σωλήνα με λαμπάκια ή ταινία led χαμηλού φωτισμού, π.χ. στο πλάι κάποιου διαδρόμου.



Βοηθητικό αναδιπλούμενο τραπεζάκι τοίχου

Είναι πανεύκολο να το φτιάξετε, αν έχετε μία ξύλινη σανίδα (στις διαστάσεις που σας βολεύουν), 2 μεντεσέδες βαρέως τύπου, ένα κουτί με βίδες και μερικές ακόμα τάβλες για να το στερεώσετε καλά.



Κρεμαστό κλουβάκι με «υλικό» για τα πουλιά

Τοποθετήστε ένα κρεμαστό, μεταλλικό κλουβάκι στον κήπο ή την βεράντα σας, το οποίο θα γεμίσετε με πολύχρωμο νήμα. Τα πουλιά θα παίρνουν από εκεί μικρές-μικρές κλωστούλες που θα χρησιμοποιούν για να φτιάξουν υπέροχες πολύχρωμες φωλιές!


Σας περισσεύουν τσιμεντόλιθοι; Φτιάξτε ένα παγκάκι!

Δεν φαντάζεστε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε αυτό το pop παγκάκι από τσιμεντόλιθους για τον κήπο ή την βεράντα! Αν δεν έχετε αρκετούς μπορείτε πάντα να προμηθευτείτε περισσότερους, αφού κοστίζουν μόλις 50 λεπτά ο ένας. Αφού τους τοποθετήσετε στο σχήμα που σας βολεύει, θα χρειαστείτε ένα κομμάτι κόντρα-πλακέ, σε διάσταση τέτοια που να καλύπτει τους τσιμεντόλιθους, ένα κομμάτι αφρολέξ, σε διάσταση όσο το κόντρα πλακέ και ύφασμα για να το ντύσετε. Θα χρειαστείτε ακόμα μεγάλο συρραπτικό για να στερεώσετε το ύφασμα στο μαξιλάρι του καναπέ. 


Αντικουνουπικό... λεμονόχορτο!


Φυτέψτε σε διάσπαρτες γλαστρούλες λεμονόχορτο,  το οποίο θα φροντίσει να κρατήσει μακριά τα κουνούπια από τον κήπο ή την βεράντα σας! Πώς θα το κάνετε; Αγοράστε κοτσάνια από λεμονόχορτο, από το μανάβικο ή το σούπερ-μάρκετ. Τοποθετήστε τα σε ένα μικρό βάζο με νερό και περιμένετε μέχρι να αρχίσουν να φυτρώνουν. Σε δύο μέρες θα έχουν ήδη μεγαλώσει. Σε 3-4 εβδομάδες θα έχουν φθάσει σε μήκος 5 εκατοστών, οπότε τότε μπορείτε να το μεταφυτέψετε σε χώμα, σε σημείο με πολύ ήλιο, και να το ποτίζετε συχνά! Επίσης, ο βασιλικός και η λεβάντα είναι μια πολύ ωραία αλλά και ευωδιαστή λύση!






Εχετε χαλασμένο ποδήλατο! Προς Θεού μην το πετάξετε! Κάνει τέλεια....γλάστρα όπως βλέπετε παρακάτω!





Το ίδιο και οι παλιές πολυθρόνες!






Παλιές λάμπες για διακόσμηση!
Και οι λάμπες ωστόσο, κάνουν εξαίσια δουλειά. Απλά ανοίξτε τις προσεκτικά από πάνω και κάντε τις ανθοδοχεία κρεμώντας τες όπου εσάς σας αρέσει...






Κουνουπιέρα για ατέλειωτους καλοκαιρινούς ύπνους!



Μ'ένα παλιό λευκό σεντόνι, ένα χούλα χουπ παιδικό και μερικές κορδέλες (ακόμα και χρωματιστές) μπορείτε να φτιάξετε μια τέλεια κουνουπιέρα για το χώρο που κάθεστε στον κήπο σας. Έτσι και αντιηλιακή προστασία θα έχετε και όμορφη θα δείξει η αγαπημένη σας γωνιά.






Για ατέλειωτο παιχνίδι και χαρά!

Αν έχετε παιδιά, αυτή η κατασκευή με παλέτες και χώμα από τη θάλασσα, είναι πράγματι μοναδική!






Τραπεζάκι από γλάστρες!


Απλά τις κολλάτε μεταξύ τους ανάποδα με κόλλα πλακιδίων, τις βάφετε με ό,τι χρώμα θέλετε εσείς, τοποθετείτε πάνω ένα ταψάκι πίτσας ή γυαλί και είναι έτοιμο!





 Ένα παγκάκι αλλιώτικο από τ'άλλα!




Παγκάκι κήπου με 12 τσιμεντόλιθους (4 κάθετους και 2 οριζόντιους από κάθε μεριά) δεξιά και αριστερά, σε απόσταση που επιθυμούμε, 4 τάβλες ανάλογου μήκους και κόλλα κατάλληλη για τσιμέντο, ρίχνουμε και από πάνω ένα έτοιμο μαξιλάρι κατάλληλο για καναπέ και έτοιμο!




Πρωτότυπο μίνι σκαμπώ για τον κήπο!

Διακοσμιση-κηπου-1




Και εργαλειοθήκη από παλέτα;;;

Διακοσμιση-κηπου-12







Πηγή:www. inspire-andcreate.blogspot.com
          www.kl2real.gr
          www.mama365.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις