ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ! ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΚΟΝΕς ΜΕ ΤΣΟΥΓΚΡΙΣΜΑ ΑΥΓΩΝ
Οι ημέρες του Πάσχα είναι μια υπέροχη ευκαιρία να σμίξουν για άλλη μια φορά οικογένειες, συγγενείς, φίλοι, μικροί και μεγάλοι, όπου όλοι, κάθονται γεμάτοι κέφι και ενθουσιασμό γύρω από το πασχαλινό τραπέζι  περιμένοντας ανυπόμονα να γευτούν επιτέλους τον πασχαλινό οβελία -γευστική επιβράβευση για την περίοδο της μικρής ή μεγάλης νηστείας τους. Ωστόσο, η επιστροφή αυτή στις
παλιές συνήθειες, αν και ιδιαίτερα ευχάριστη και επιθυμητή, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής αφού κινδυνεύουμε ξαφνικά να αποκτήσουμε πλήθος στομαχικών ενοχλήσεων, για να μην αναφέρουμε την απότομη αύξηση του βάρους....
Παρακάτω λοιπόν, ακολουθούν κάποιες συμβουλές, ώστε αυτή η "μετάβαση" να γίνει όσο το δυνατόν πιο ομαλά, ώστε εντέλει, να μην κινδυνέψει η υγεία μας από την ξαφνική αλλαγή των διατροφικών συνηθειών μας....
Και ξεκινάμε λοιπόν:

Μεγάλο Σάββατο: είναι η «μεγάλη μέρα» όπου κάνουμε το λάθος και  τρώμε ελεύθερα ό,τι θέλουμε στο παραδοσιακό-οικογενειακό μας τραπέζι, ξεχνώντας πως είναι βράδυ και άρα δύσκολα θα χωνέψουμε μετά από ένα γερό-λιπαρό φαγοπότι! Προτιμήστε λοιπόν την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, τσουγκρίστε ένα αυγό και φάτε λίγο τσουρέκι μονάχα, έτσι «για το καλό» εάν θέλετε να ξεκινήσετε ιδανικά το τριήμερό σας.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΚΟΝΕς ΜΕ ΤΣΟΥΓΚΡΙΣΜΑ ΑΥΓΩΝ




Κυριακή του Πάσχα:
Εδώ οι συμβουλές είναι πολλές και ποικίλουν, αφού αυτή η μέρα αποτελεί και την ραχοκοκαλιά των πασχαλινών γιορτών μας!
Τσουγκρίστε λοιπόν άφοβα τ'αυγά σας, φάτε μονάχα 1-2 και αν έχετε χοληστερίνη, μονάχα το ασπράδι τους. 
Σεβαστείτε τον οργανισμό σας και δώστε του χρόνο να προσαρμοστεί στον καταιγισμό των λιπών, υδατανθράκων και θερμίδων που κυριολεκτικά τον βομβαρδίζουν αυτή τη μέρα! 
Ξεκινήστε τρώγοντας ελαφρά, λίγο τσουρέκι, λίγη σαλάτα, κάποιο φρούτο, αφήνοντας το στομάχι σας να «ξεκουράζεται» πριν φτάσετε στο κυρίως πιάτο και τα πολλά λιπαρά. 
Φάτε άφθονη σαλάτα μια και θα σας βοηθήσει να χορτάσετε πιο εύκολα. Αν θέλετε να φάτε λιγότερο, βάλτε μπροστά σας μικρότερο πιάτο. Σίγουρα η μερίδα θα περιοριστεί, καθώς η σαλάτα θα πιάνει ήδη το μεγαλύτερο μέρος του!
Στο μεσημεριανό τραπέζι προτιμήστε 1 μερίδα αρνί στην σούβλα (κατά προτίμηση από το μηρό που το κρέας είναι λιγότερο λιπαρό), 1 μικρό κομμάτι από το αγαπημένο σας ορεκτικό και σαλάτα. 
Βάλτε επίσης μπροστά σας ένα κανονικό πιάτο, που να χωράει ουσιαστικά ένα μικρό ορεκτικό, κρέας και σαλάτα. Αυτά είναι αρκετά για να σας χορτάσουν χωρίς παραπανίσιες θερμίδες και άχρηστα συστατικά. Φροντίστε να γεμίσετε το πιάτο σας  μία φορά και αποφύγετε τα τσιμπολογήματα που λόγω των εξαιρετικών εδεσμάτων που τόσο καιρό στερηθήκατε, μοιάζουν ακόμα πιο λαχταριστά!
Μη διστάσετε να φάτε ρύζι, μακαρόνια ή ψωμί μαζί με το κρέας. Αυτά μας χορταίνουν και έτσι θα μειώσουμε τις πιθανότητες να υπερκαταναλώσουμε κρέας.
Χρησιμοποιείστε ελαιόλαδο παντού, για τις γνωστές πια ευεργετικές του ιδιότητες!
Αποφύγετε δια ροπάλου τα γλυκά και πολύ λιπαρά τρόφιμα.
Πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να ελέγχετε όσο είναι δυνατόν την αίσθηση πείνας αλλά και τους διατροφικούς πειρασμούς που ξεχειλίζουν στο πασχαλινό τραπέζι.
Σ'ότι αφορά το κρέας, προτιμήστε το κατσικάκι από το αρνάκι καθώς έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.
Βάλτε ρίγανη από το προηγούμενο βράδυ στο κρέας αφού έχει αποδειχτεί πως είναι αντιοξειδωτική και μειώνει την παραγωγή των επικίνδυνων ουσιών που παράγονται στο κρέας και σχετίζονται με καρκινογένεση. 
Επίσης προτιμήστε τα ψητά και όχι το κρέας στα κάρβουνα καθώς τα κάρβουνα είναι ύποπτα για υψηλότερα ποσοστά καρκινογένεσης.

Γενικότερα, καταναλώστε τρόφιμα διαφορετικά, με μέτρο, από όλες τις ομάδες τροφίμων όπως κρέας, λαχανικά, φρούτα, δημητριακά, γαλακτοκομικά, δίνοντας έτσι στον οργανισμό σας την ευκαιρία για ολοκληρωμένη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, που ουσιαστικά στερήθηκε την περίοδο της νηστείας. 


Περιορίστε όσο είναι δυνατόν την κατανάλωση αλκοόλ. Προτιμήστε μέτρια ποσότητα κρασιού (ενδεικτικά 2 ποτήρια για τους άντρες και 1 ποτήρι για τις γυναίκες) καθώς περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά συστατικά και ευνοεί την υγεία μας. Και μην ξεχνάτε....ποτέ μην οδηγείτε αν έχετε πιεί!


Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΚΟΝΕς ΜΕ ΤΣΟΥΓΚΡΙΣΜΑ ΑΥΓΩΝ





Τη Δευτέρα του Πάσχα:Μετά από το πασχαλινό φαγοπότι, είναι πια ώρα να καταναλώσετε άφθονα φρούτα, λαχανικά, όσπρια, λαδερά ή ψάρια για να ισορροπήσετε την αυξημένη χοληστερόλη, το κορεσμένο λίπος και το υπερβάλλον αλάτι που καταναλώθηκε τις  προηγούμενες μέρες!
Προσπαθήστε να μοιράσετε την ποσότητα που καταναλώνετε μέσα στην ημέρα σε πολλά και μικρά γεύματα και όχι λίγα και μεγάλα.
Πιείτε πολύ νερό και φυσικούς χυμούς, προσπαθώντας να πετύχετε μια μίνι αποτοξίνωση από την προηγούμενη κραιπάλη!


Δώστε την δυνατότητα να επιστρέψετε και πάλι σταδιακά- ψυχικά και σωματικά-  την καθημερινότητά σας, έχοντας ωστόσο γεμίσει από ευχάριστες στιγμές και εμπειρίες....




ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις