ΙΠΠΟΚΑΣΤΑΝΕΑ ή ΑΓΡΙΟΚΑΣΤΑΝΙΑ! ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!


Αγριοκάστανο - Aesculus hippocastanum-ζωής φωτογραφία


Η ιπποκαστανέα ή Αγριοκαστανιά ή αίσκουλος (Aesculus ippocastanum), είναι δέντρο της οικογένειας των ιπποκαστανιδών, με ύψος που φτάνει τα 15-25 μ. και καρπούς με ακανθώδες περικάρπιο με 1-3 σπόρους μέσα. Οφείλει το όνομά της στη μεγάλη ομοιότητά της με την καστανιά, μόνο που ο καρπός της δεν είναι εδώδιμος. Έχει χρησιμοποιηθεί από την αρχαιότητα για την θεραπεία ασθενειών του αλόγου και σ' αυτό οφείλει το πρώτο συνθετικό του ονόματός της.
Το κοινό όνομά του είναι αγριοκαστανιά. Είναι αυτοφυής και συναντάται στην Ασία και τα δάση των ορεινών περιοχών της Β. Ελλάδας, ιδίως στην περιοχή της χαράδρας του Βίκου στην Πίνδο και στην Ροδόπη. Από τις περιοχές αυτές η αγριοκαστανιά, χάρη σε ευρωπαίους περιηγητές-βοτανολόγους, εξαπλώθηκε τον προπερασμένο αιώνα σε όλο τον δυτικό κόσμο και κοσμεί αμέτρητες αλέες και πάρκα του. Καλλιεργείται σ` όλη την Ευρώπη ως καλλωπιστικό, για τα όμορφα λουλούδια του και τα ωραία φύλλα του, που μοιάζουν με παλάμη.



το φθινόπωρο,φόντο,ακίδιο,βοτανικό,οσον αφορα τη βοτανικη,βοτανική,υποκατάστημα,καφέ,στήθος,κάστανο,κινηματογράφηση σε πρώτο πλάνο,διακόσμηση,πτώση,χλωρίδα,λουλούδι



Δράση της
 Η μοναδική δράση του Αγριοκάστανου ασκείται στα αγγεία του κυκλοϕορικού συστήματος, Δείχνει να αυξάνει ιδιαίτερα τη δύναμη και τον τόνο των ϕλεβών και των τριχοειδών αγγείων. Αντιμετωπίζει την κακή κυκλοφορία, τα μουδιάσματα, τα "τσιμπήματα", το μυρμήγκιασμα, τον κνησμό, ακόμα και τα παγωμένα και κρύα πόδια που συνεπάγονται αυτής της κακής κυκλοφορίας. Εχει επίσης αντιφλεγμονώδη δράση και βοηθά σε φλεβίτιδες, κιρσούς, αιμορροϊδες αλλά και στην κατακράτηση των υγρών και την κυτταρίτιδα.


το φθινόπωρο,καφέ,κάψουλα,κάστανο,πολύχρωμο,χρώματα,των δοντιών,φύλλωμα,φρούτα,χρυσή,ντεγκραντέ,παροδικότητα,απομονωθεί,σε φύλλα,μακροεντολή




Παρασκευή και δοσολογία: 
(Χρησιμοποιούνται οι ώριμοι καρποί του δένδρου και πρέπει να μαζεύονται τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο όταν πέφτουν στο έδαφος)
Έγχυμα: ρίξτε ένα ϕλιτζάνι βραστό νερό σε 1-2 κουταλιές του τσαγιού ξηρό καρπό αγριοκαστανιάς και αϕήστε το για 10-15 λεπτά. Το έγχυμα πρέπει να πίνεται. τρεις ϕορές τη μέρα, ή να χρησιμοποιείται σαν λοσιόν. 
Βάμμα: 1-4 ml βάμματος τρεις ϕορές τη μέρα.
Λάδι ιπποκαστανέας:  (Δείτε εδώ: Πώς φτιάχνουμε βοτανόλαδα μόνοι μας; Πανεύκολα και οικονομικά!) Χρησιμοποιούμε τους καρπούς τους οποίους,  αφού τους στεγνώσουμε πολύ καλά  να μην έχουν υγρασία, τους θρυμματίζουμε μ'ένα σφυρί. 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις