ΜΑΤΙΑ ΠΡΗΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΡΥΤΙΔΕΣ; ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ!

Αποτέλεσμα εικόνας για δωρεάν εικόνες για μάτια και πρόσωπο

Κάποιες φορές πετάμε απερίσκεπτα ότι έχουμε στην κουζίνα μας χωρίς καν να προβληματιστούμε αν αυτό το "κάτι" μπορεί πανεύκολα να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε κάτι άλλο που έχουμε πάνω μας και μας ενοχλεί. Κι όμως, με απλά και αγνά υλικά, αυτά που έχουμε στην κουζίνα μας δηλαδή, μπορούμε να κάνουμε θαύματα στο πρόσωπό μας και ιδιαίτερα στην περιοχή των ματιών.
Δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές και να τηρήσετε αυτές που σας βολεύουν. 


Αρχίζουμε λοιπόν:


1. Κρατήστε τα φακελάκια τσαγιού ή χαμομηλιού, που έχετε και αφήστε τα να σουρώσουν σ'ένα ποτηράκι του καφέ. Στο υγρό αυτό προσθέστε φρέσκια αλόη (από την γλάστρα αν είναι δυνατό), πολτοποιήστε  ένα μικρό αγγουράκι και βάλτε για λίγο στο ψυγείο μ'ένα φυλλαράκι μέντα. Αφού παγώσει αρκετά, μπορείτε ν'αλείψετε την περιοχή κάτω από τα μάτια και είστε έτοιμες!  
2.Εχετε πάντα στο ψυγείο ένα  κουταλάκι παγωμένο για ώρα έκτακτης ανάγκης μετά από ξενύχτι, ατέλειωτο διάβασμα ή νυχτερινή εργασία. Απλά θα το ακουμπάτε για λίγα δευτερόλεπτα κάτω από τα βλέφαρα και θα νιώθετε να αναζωογονήστε στη στιγμή. (κάνει και ένα πέρασμα απ'όλο το πρόσωπο αν θέλουμε να "ξυπνήσουμε" στη στιγμή!)
3. Αν είστε λάτρης των αιθέριων ελαίων και των φυσικών λαδιών, το λάδι άρνικας, η καλέντουλα, το αμυγδαλέλαιο, το ροδακινέλαιο τα αιθ. έλαια χαμομηλιού, μέντας, δενδρολίβανου ή γεράνιου, θεωρούνται τέλεια για την περιοχή γύρω από τα μάτια καθώς έχουν αντιφλεγμονώδη δράση. Προσθέστε 1 σταγόνα από αυτά σε 5 ml βάσης λαδιού, προσθέστε το μείγμα στο ψυγείο ώστε να είναι ελαφρά παγωμένο και βάλτε κάτω απ'τα μάτια κάθε φορά που τα νιώθετε βαριά ή κουρασμένα. 
4. Η φλούδα πατάτας και το αγγούρι -ως γνωστόν- εφαρμόζοντάς τα απευθείας πάνω στα πρησμένα μάτια, ανακουφίζουν αισθητά και βοηθούν ιδιαίτερα
5. Ζούμε σε μια χώρα με άφθονα φρούτα και .....οικονομική κρίση. Οπότε, ελλείψει χρόνου αλλά και χρημάτων, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο φρούτο και αν έχουμε στην κουζίνα μας, -πολτοποιημένο φυσικά- για να κάνουμε μια γρήγορη κούρα ομορφιάς και ξεκούρασης των ματιών μας. Λόγω των βιταμινών και των αντιοξειδωτικών ουσιών τους, να είστε σίγουρες πως θα βοηθήσουν αποτελεσματικά, ίσως και πολύ περισσότερο από κάθε άλλη κρέμα.
6. Οι καλές συνήθειες όπως ο ύπνος,  η ξεκούραση των ματιών μας ανά τακτά διαστήματα, η σωστή διατροφή και η αποφυγή καπνίσματος, εννοείται πως βοηθούν σημαντικά στην εξάλειψη των πρησμένων και κουρασμένων ματιών μας, ενώ μειώνουν τις ρυτίδες πολύ περισσότερο.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις