ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ "ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ" ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για φυτά εσωτερικού χώρουΤις τελευταίες δεκαετίες, σύμφωνα με έρευνες της NASA που έγιναν σε χώρους αεροσκαφών, αποδείχθηκε ότι κοινά οικιακά φυτά έχουν εκπληκτική ικανότητα
απορρόφησης διαφόρων ουσιών, όπως η φορμαλδεΰδη, μια καρκινογόνος ουσία που προέρχεται από τα χαλιά και τα έπιπλα και συχνά προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα και άσθμα, το μονοξείδιο του άνθρακα, η βενζίνη και ο καπνός του τσιγάρου.Πώς όμως τα φυτά καθαρίζουν τον αέρα γύρω μας; Μετατρέποντας το διοξείδιο του άνθρακα σε οξυγόνο μέσω της φωτοσύνθεσης και έχοντας συμμάχους και τους μικροοργανισμούς που βρίσκονται στο χώμα τους και είναι επίσης υπεύθυνοι για ένα μεγάλο μέρος αυτού του καθαρισμού!
Εκτός όμως από την ποιότητα του αέρα, συμβάλλουν σημαντικά στον να κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν καλύτερα! Σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου της Ολλανδίας τα λουλούδια προκαλούν ευεξία, βελτιώνουν την κοινωνική συμπεριφορά, αυξάνουν την αυτοπεποίθηση και μειώνουν το άγχος!
Για παράδειγμα, ασθενείς σε νοσοκομεία που είχαν στο δωμάτιό τους μπουκέτα με λουλούδια, ήταν πιο θετικοί σε κάθε είδους νοσηλεία ενώ παρουσίαζαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και επίπεδα άγχους και στρες. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, τα φυτά εσωτερικού χώρου κάνουν τους ανθρώπους πιο έξυπνους με το να τους επιτρέπουν να μένουν σε εγρήγορση και να μειώνουν την νοητική αδράνειά τους, κάνοντάς τους κατά συνέπεια να αισθάνονται και να είναι υγιής! 
Και όσο για το χρόνο περιποίησής τους, κάποια λουλούδια και φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται λίγη έως και ελάχιστη περιποίηση. Απλά ρωτήστε κάποιον ειδικό για τις ανάγκες τους σε νερό και φως και βρείτε το ιδανικό μέρος για εσάς και...τα ίδια! 

Έτσι έχουμε:


Σπαθίφυλλο

Ένα φυτό με εντυπωσιακό φύλλωμα και ωραία λευκά σπαθιά, ένα από τα λίγα φυτά που ανθίζουν σε εσωτερικούς χώρους. Το σπαθίφυλλο διαπρέπει στην εξάλειψη ρύπων. Χάρη στις ικανότητές του, θεωρείται ένα από τα πολυτιμότερα φυτά εσωτερικού χώρου.


spathifilo



Κισσός


Ο κισσός έχει την ιδιότητα της κατακράτησης των επικίνδυνων ρύπων που συγκεντρώνονται συχνά σε χώρους όπως το καθιστικό, όπου εάν καπνίζουμε, το μονοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα αυξάνεται σημαντικά! Tοποθετήστε το σε θέση όπου τα κλαδιά του θα μπορούν να απλωθούν ελεύθερα.

kissos



Χρυσάνθεμα


Τα χρυσάνθεμα πέρα από μια ανάταση που προκαλούν στην ψυχολογία μας, συμβάλλουν σημαντικά στην απορρόφηση του βενζενίου, που βρίσκεται σε απορρυπαντικά και χρώματα.



xrisanthema




Συγκόνιο


Είναι ένα φυτό με δύο πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα: ευκολία ανάπτυξης και αντοχή σε επίθεση εντόμων. Για τους λόγους αυτούς ενδείκνυται για επαγγελματικούς χώρους. Τα συγκόνια αγαπούν την υγρασία και τους αρέσει ο συχνός ψεκασμός με νερό.



sigonio


Παχύφυτα

Τα παχύφυτα, έχουν την ιδιότητα να απορροφούν και να φιλτράρουν την ακτινοβολία. Αν επιλέξετε κάποιο παχύφυτο καλό είναι να γνωρίζετε πως για να αναπτυχθούν σωστά πρέπει το δωμάτιο να φωτίζεται και να αερίζεται σωστά, ενώ η γλάστρα στην οποία το έχετε τοποθετήσει να είναι μικρή για το μέγεθός του και να μην το ποτίζεται συχνά.



paxyfyta



Δράκαινα


Υπάρχουν πολλά είδη, που τα περισσότερα διαθέτουν πολλά χρωματιστά φύλλα. Η Δράκαινα χρειάζεται σκιά και δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένη στον ήλιο.



drakainafyto


Φτέρη

Στο μπάνιο αλλά και στην κουζίνα, που υπάρχει αρκετή υγρασία, μπορείτε να βάλετε το συγκεκριμένο φυτό, που του αρέσει το νερό και είναι ανθεκτικό σε τέτοιες συνθήκες. Προσέξτε όμως, η φτέρη αγαπάει και το φως, επομένως θα πρέπει να την έχετε κοντά σε παράθυρο.



fteri



Χαμαιδωρέα


Είναι ένα από τα πιο σημαντικά φυτά στην εξάλειψη χημικών ουσιών αλλά και πολύ ικανό να δίνει ατμόσφαιρα με υγρασία σε ξηρό περιβάλλον, που υπάρχει κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους, λόγω του air-condition.



xamaidorea



Κάκτοι


Απορροφούν την ακτινοβολία σε κλειστούς χώρους. Καλή θέση δίπλα σε οθόνες, wifi, ασύρματα τηλέφωνα κ.τ.λ. Επίσης το βράδυ απελευθερώνει οξυγόνο και καθαρίζει την ατμόσφαιρα από το διοξείδιο του άνθρακα. 


kaktos



Ορχιδέες 


Απορροφούν σε κάποιο βαθμό διοξείδιο του άνθρακα, κατά την διάρκεια της νύκτας και παράγουν οξυγόνο. 



orxidea



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις