ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΑ ΝΕΦΡΑ ΑΜΕΣΑ, ΜΕ ΡΟΦΗΜΑ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ!


Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΑΡΚΤΟΣΤΆΦΥΛΟΣ







Σ'αυτό το άρθρο αποκαλύπτεται πραγματικά ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό -θαυματουργό κυριολεκτικά- βότανο για όλους εκείνους που υποφέρουν χρόνια από ουρολοιμώξεις, πέτρες στα νεφρά, κυστίτιδες, κολπίτιδες και γενικότερα μολύνσεις του ουροποιητικού συστήματος. 
Τόσο αποτελεσματικό, ώστε η χρήση του βοτάνου ως ρόφημα μόλις εμφανιστούν τα συμπτώματα, είναι ικανή να εξαφανίσει εντελώς κάθε σύμπτωμα! Και ποιο είναι αυτό; Ονομάζεται Αρκτοστάφυλος (Bearberry).

Η λατινική ονομασία του είναι Arctostaphylos uva-ursi και ανήκει στην οικογένεια των Ερικοειδών. Το συναντούμε και με τις ονομασίες αρκουδοκούμαρο ή αρκουδοστάφυλο, ίσως γιατί οι καρποί του φυτού, είναι εξαιρετική λιχουδιά για τις αρκούδες.Έχει πράσινα δερματώδη, γυαλιστερά φύλλα από πάνω με έντονα νεύρα στο κάτω μέρος. Τα άνθη του βγαίνουν νωρίς την άνοιξη, ροδόλευκα, μικρά, σφαιρικά και κρεμαστά σαν καμπανούλες με οδοντωτό άνοιγμα. Οι καρποί του είναι στρογγυλοί και κόκκινοι όταν ωριμάζουν, με μέγεθος ρόγας σταφυλιού και έχουν ξινή γεύση. Είναι στενός συγγενής της κουμαριάς. 
Φυτρώνει στη βόρειο Ελλάδα σε ορεινές τοποθεσίες. Δυστυχώς λόγω της εντατικής συλλογής που γινόταν από παλιά έχει εξαφανισθεί από πολλές περιοχές της χώρας μας.

Ιστορικά στοιχεία:
Οι ινδιάνοι της Αμερικής χρησιμοποιούσαν το βότανο από τον 2ο αιώνα για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων της ουροδόχου κύστης, την ουρηθρίτιδα, τις πέτρες νεφρών και την κυστίτιδα. Τους καρπούς τους χρησιμοποιούσαν για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Τα φύλλα επίσης, τα έβαζαν ως αρωματικό μαζί με καπνό, στις πίπες που κάπνιζαν στις θρησκευτικές τους τελετές.
Η πρώτη μνεία της αρκτοστάφυλλου ως φαρμακευτικό βότανο στην Ευρώπη αναφέρεται στον 12ο αιώνα. Κατά τον Μεσαίωνα χρησιμοποιήθηκε ως διουρητικό βότανο. Ο Κλούσιους το περιγράφει το 1601 και ο Γκέρχαρντ το 1763 το συνιστά για φαρμακευτική χρήση. Ο Μάρκο Πόλο τον 13ο αιώνα αναφέρει ότι οι Κινέζοι το χρησιμοποιούσαν ως διουρητικό, για να θεραπεύσουν νεφρούς και προβλήματα ουροδόχου κύστης.


Συστατικά-χαρακτήρας:
Τα φύλλα περιέχουν δύο γλυκοσίδια. Την αρμπουτίνη και την μεθυλαρμπουτίνη. Η περιεκτικότητα σε γλυκοσίδια, ποικίλλει ανάλογα με την προέλευση του βοτάνου και την εποχή συλλογής. Οι άλλες δραστικές ουσίες που περιέχει είναι τανίνες 6% της κατεχινικής ομάδας, διουρητικές φλαβόνες, φυτικές χρωστικές, πτητικό έλαιο και ρητίνη.

Ειδικότερα: 
Έχει αντισηπτική και στυπτική επίδραση στις βλεννογόνες μεμβράνες του ουροποιητικού συστήματος. Τις καταπραΰνει τις τονώνει και τις δυναμώνει. 
Είναι χρήσιμο στην αγωγή της άμμου (ψαμμίαση) ή των λίθων στα νεφρά και χρησιμοποιείται συγκεκριμένα όταν υπάρχει άμμος ή εξελκώσεις στο νεφρό ή την ουροδόχο κύστη. 
Ακόμη μπορεί να χορηγηθεί για την αγωγή λοιμώξεων όπως η πυελίτιδα.
Με τη μορφή κολπικών πλύσεων είναι χρήσιμο στις εξελκώσεις και τις λοιμώξεις του κόλπου.

Συνδυασμοί: Ο Αρκτοστάφυλος μπορεί να συνδυαστεί με Αγριάδα και Αχιλλέα για τις ουρικές λοιμώξεις.



Παρασκευή και δοσολογία: 
Έγχυμα: ρίξτε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε 1-2 κουταλιές του τσαγιού ξηρά φύλλα και αφήστε το για 10-15 λεπτά. Το ρόφημα αυτό, πρέπει να πίνεται τρεις φορές την μέρα.
Σε περίπτωση κυστίτιδας, λευκόρροιας, νεφρίτιδας και νεφρολιθίασης: βράστε ένα λίτρο νερό με μια χούφτα φύλλων αρκτοστάφυλου για 20 λεπτά. Προσθέστε ένα κουτάλι θύμου, σκεπάστε το και αφήστε το σκεπασμένο για 10 λεπτά. Στραγγίξτε το παρασκεύασμα και πίνετέ το σε φλιτζανάκια κατά τη διάρκεια της ημέρας εκτός γευμάτων.


Προσοχή:


Η υπερβολική δόση μπορεί να προκαλέσει γλυκοζουρία και να βλάψει το συκώτι. Η φυσιολογική χρήση του στην κατάλληλη δοσολογία είναι απόλυτα ασφαλής. Επίσης αν το χρησιμοποιούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα.




www.el-wikipedia.org/

www.votana-olympos.gr.
www.herb.gr
www.phyto.gr


Δείτε επίσης: 
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β5: ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΜΑΣ!
ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ: ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ!
ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΣΑΚΧΑΡΟ, ΠΙΕΣΗ Ή ΚΑΡΔΙΑ; ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΘΑΥΜΑΤΑ!
ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΟ: "ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ" ΜΕΡΟΣ 1
ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις