ΠΏΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΝΕΡΟΜΠΟΓΙΕΣ ΜΕ 2 ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΑ!




Μέρα ανιαρή. Γεμάτη σκοτούρες, δουλειές και ευθύνες και εσείς πάτε στο σπίτι κουρασμένοι και εξουθενωμένοι, ελπίζοντας σε μια λυτρωτική μισάωρη -έστω- ξεκούραση! Μα το μικρό σας ζουζούνι έχει άλλα σχέδια! 
Μόλις σας βλέπει, πετάγεται  πάνω σας σαν ελατήριο και δεν λέει να ξαναφύγει μακριά σας. Και εσείς, δεν έχετε πλέον άλλη επιλογή, απ'το να υποκύψετε ηττημένοι μεν αλλά χαρούμενοι δε, που έχετε άλλη μια ευκαιρία να απολαύσετε μερικές στιγμές ακόμη με το μικρό σας.

Βέβαια, αν δεν έχετε τίποτε να του προτείνετε -έτσι γι'αλλαγή- μάλλον οι στιγμές αυτές μπορούν πολύ εύκολα να αποδειχτούν σκέτη καταστροφή για την κουρασμένη σας μέση και τα τεντωμένα σας νεύρα....

Γι'αυτό λοιπόν και εγώ έχω μια πολύ ωραία πρόταση να σας κάνω, οικονομικότατη, αγνότατη και κυρίως, πανεύκολη! Την ανακάλυψα εντελώς τυχαία -παίζοντας και εγώ!- με τα υλικά που διαθέτουμε όλοι στην κουζίνα και είναι πράγματι η τέλεια λύση.

Και αρχίζουμε:



Βάζετε 1 κουταλάκι κορν φλάουρ , 6-7 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής  και τέλος προσθέστε 2 περίπου κουταλάκια νερό έως να γίνει λιγάκι αραιό το χρώμα σας. Και φτιάξαμε το κίτρινο!



Κάντε το ίδιο για το μπλε χρώμα και το κόκκινο (εγώ έτυχε να μην έχω κόκκινο...)






Κάντε το ίδιο και για άλλα χρώματα (θυμηθείτε: καφέ= κόκκινο+κίτρινο+μπλε,  πορτοκαλί= κόκκινο+ κίτρινο,  πράσινο = μπλε+ κίτρινο) και έτοιμες οι νερομπογιές μας. 



  • Έτσι τα παιδιά μαθαίνουν πως μπορούν μόνα τους να φτιάξουν τις μπογιές τους, 
  • μαθαίνουν την ίδια στιγμή τους συνδυασμούς των χρωμάτων μ'ένα πολύ απλό και δημιουργικό τρόπο
  • το μοιράζονται μαζί σας και διασκεδάζετε παρέα που-πιστέψτε με, είναι το καλύτερό τους παιχνίδι- χωρίς ν'ανησυχείτε μήπως λερωθούν και δεν καθαρίζουν τα χρώματα ή ακόμα χειρότερα αν κατά λάθος ή εν αγνοία τους, φάνε αυτή τη μπογιά!
  • Αν δεν έχετε τόπο να φυλάξετε τις μπογιές, απλά τις ξεπλένετε από τα βάζα σας, τα πιατάκια ή οπουδήποτε αλλού τις έχετε βάλει. Είναι άλλωστε τόσο διασκεδαστικό να τις φτιάχνετε κάθε φορά μαζί με τα μικρά σου ζουζούνια, που θα δείτε πως θα το διασκεδάζετε και εσείς εξίσου το ίδιο με τα μικρά σας 
  • και όλα αυτά, με 2 μόνο υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας!


Και....καλή σας διασκέδαση!

Δείτε επίσης:
Παιδικό παραμύθι "Το ταξίδι του Γομφούλη" για να μάθουν να πλένουν δοντάκια!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις