Εχετε ΜΕΛΙ; Εχετε ΥΓΕΙΑ!!!!



Σίγουρα πολλά έχουν υποθεί και έχουν ακουστεί για το μέλι, αυτήν την κυριολεκτικά θαυματουργή ουσία που μαζεύουν ευλαβικά οι μέλισσες για να την κάνουν τροφή τους και που προέρχεται από το νέκταρ των φυτών και των λουλουδιών. Γι'αυτό το λόγο λοιπόν, νομίζω πως αξίζει ν'αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο μας για να μάθουμε γιατί και πώς βοηθά την υγεία μας....

Το μέλι λοιπόν  θεωρείται πολύτιμη τροφή μια και σ'αυτό έχουν αναγνωρισθεί πάνω από 180 διαφορετικές ουσίες! Η χημική σύνθεση του μελιού ποικίλει από είδος σε είδος. Τα συστατικά που περιέχει είναι: Νερό 17%, Γλυκόζη 31%, Φρουκτόζη 38%, Μαλτόζη 7.5%, Σακχαρόζη 1.5 %, άλλα Ζάχαρα περίπου 12%,Οξέα, Ένζυμα, Βιταμίνες, και άλλους Αντιβιοτικούς παράγοντες, Βιταμίνες: A, Β2, B3, Β6, Β3, C, K, Βιοτίνη, Φολικό οξύ, Μεταλλικά άλατα: Ασβέστιο, Νάτριο, Κάλιο, Μαγνήσιο, Σίδηρο, Χλώριο, Φώσφορο, Θείο, Ιώδιο, Αργίλιο, Βόρειο, Χρώμιο, Χαλκός, Λίθιο, Νικέλιο, Μόλυβδο.
Το πόσο επίσης βοηθά στην υγεία μας, το αποδεικνύουν συνεχώς ολοένα και περισσότερες έρευνες και μελέτες, που τελικά αποδεικνύουν πως πρόκειται όχι μόνο για υψηλής αξίας διατροφή, αλλά και κανονικό φάρμακο σε πολλές και ποικίλες ασθένειες του οργανισμού μας, όπως:
  • στο καρδιαγγειακό σύστημα. Βοηθά στην μείωση της χοληστερόλης ενώ ενισχύει την λειτουργία της καρδιάς, βοηθώντας ταυτόχρονα την ανάρρωση από καρδιακή προσβολή και κρατώντας μακριά μια δεύτερη....
  • στο ανοσοποιητικό σύστημα: Το ενισχύει σημαντικά και προστατεύει από βακτήρια, ιούς, μικρόβια και κατά συνέπεια από κάθε είδους λοιμώξεις.

  • στην απώλεια βάρους. Βοηθά  στο χάσιμο των ανεπιθύμητων κιλών, ενώ εμποδίζει το λίπος να συσσωρευτεί και πάλι και έτσι μας αποτρέπει απ'το να πάρουμε και πάλι γρήγορα και ανεξέλεγκτα τα χαμένα μας κιλά! 
  • αρθρίτιδα: φαίνεται πως αντιμετωπίζεται και η χρόνια αρθρίτιδα, αφού μελέτες έχουν δείξει πως μέσα σ'ένα μήνα, τα αποτελέσματα είναι μείωση έως και εξαφάνιση του πόνου και της δυσκολίας στην κίνηση....
  • στομαχικές διαταραχές, έλκος, δυσπεψία, ανακουφίζονται σημαντικά όταν λαμβάνεται λίγο πριν το φαγητό
  • αντιγήρανση και μακροζωία: ανανεώνει και αναζωογονεί τα κύτταρα, ενώ βοηθά τον οργανισμό ν'ανταπεξέλθει σε κάθε είδους αντιξοότητα.  Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που βρίσκεται σε δεκάδες προϊόντα ομορφιάς.....
  • κόπωση και αδυναμία: βοηθά ενεργά δίνοντας δύναμη και ζωντάνια, λόγω της περιεκτικότητάς του σε σάκχαρα και συστατικά ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό.
  • καρκίνος: έρευνες έχουν δείξει πως μπορεί να θεραπεύσει καρκίνο του στομάχου και των οστών, όταν λαμβάνεται μια κουταλιά μέλι & κανέλα τρεις φορές την ημέρα... (σ'αυτό οφείλουμε να είμαστε λιγάκι σκεπτικοί ωστόσο....)
 Επίσης, παρότι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία και χωρίς να κάνουμε καταχρήσεις,  δεν βλάπτει τους διαβητικούς ασθενείς.

Καταλήγοντας λοιπόν θα έλεγα πως έχοντας μέλι στην κουζίνα μας, έχουμε ΄ένα τρόφιμο που δεν χαλάει ποτέ, ενώ διατηρεί αναλλοίωτη την διατροφική και θεραπευτική του αξία! Στην πραγματικότητα, το μόνο πράγμα που μπορεί να πάθει είναι να ζαχαριάσει, αλλά ακόμα και αυτό, αντιμετωπίζεται εύκολα βάζοντας το δοχείο  του να βράσει μέσα σε ένα μπρίκι ή μια κατσαρόλα μέχρι να γίνει και πάλι ρευστό! Χωρίς να χάνει ούτε την παραμικρή του ιδιότητα....Και αυτό νομίζω  τα λέει όλα....

Άλλα άρθρα:
Και όμως το δηλητήριο της μέλισσας θεραπεύει!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις